Extensii de par: Salon sau Internet?

buna,

Reabordam subiectul de unde ne luam si unde ne punem extensiile.

de unde e simplu si nu prea: de pe net, sau din magazine de profil. in ultima vreme au aparut suficiente magazine deci e mult mai simplu. varianta 3 e sa le luam de la salon.

Pentru cine vrea sa le cumpere de unde stie ea(el) net sau magazine, ar fi cateva avantaje. in primul rand pretul, e mult mai mic decat te costa in salon, in general. al doilea avantaj ca poti sa iti iei de la ce firma vrei sau crezi ca ti se potriveste dar asta nu e neaparat un lucru bun mai ales ca in romania nu exista nici o firma gen Balmain sau Hair Trade. noi suntem cel mai apropiat magazin de hair trade, dar inca mai avem mult de lucru. Romania e inca o piata subdezvoltata in care pe de-o parte cumparatorii nu stiu ce vor, nu exista o cunoastere a brandurilor mari din lume, si pe cealalata parte exista inca o gramada de speculanti care incearca sa profite la maxim de pe urma acestei lipse de informare a clientilor. La cum arata lucrurile va fi din ce in ce mai bine si din ce in ce mai usor sa gasiti informatii.

Varianta doi este sa mergi la salon si sa folosesti extensiile care sunt acolo. pretul este relativ mai mare, dar exista avantaje si dezavantaje.  Pretul mai mare, la saloanele cu care lucram noi, este dat in primul randde faptul ca , pe langa pretul de retail (la bucata) de pe site-ul nostru, se adauga pretul de manopera. Noi le spunem celor din saloane sa le explice clientilor ca ei nu vand extensii, pentru ei extensiile de par reprezinta materia prima pentru o coafura, la fel ca atunci cand mergeti sa va faceti un coc nu va apare pe bonul de casa 5 pufuri de fixativ, 20 de grame de vopsea samd. deci pretul in salon ar trebui sa fie cu tot cu coafura. Asta e un lucru bun, pentru ca niciodata acasa nu vei reusi sa iti aranjezi parul si extensiile la fel cum o face un profesionist. chiar daca tu esti un profesionist.

Acum este adevarat ca unele saloane au preturi foarte mari la extensiile de par, la unele este justificat prin stilistii care lucreaza acolo, un stilisit cu multe premii si rezultate, care s-a scolit in strainatate are preturi mai mari , decat un stilist care s-a pregatit exclusiv in romania. este normal si acceptam lucrul asta. dar cand o coafura ajunge la 2000 de lei pentru noi se ridica un semn de intrebare mai ales daca in salonul respectiv nu lucreaza sa zicem , Geta Voinea.  pretul materiilor prime in general e foarte mic , mai ales pentru un salon care merge, pentru ca toate primesc discounturi. practic saloanele de coafura presteaza servicii, cu rata de profit destul de mare.

Un avantaj al saloanelor este ca in general cei care le folosesc , cunosc foarte bine produsele, sunt obisnuiti cu ele si pot sa le foloseasca pentru a obtine ceea ce doriti dumneavoastra de la coafura.Cat de mult conteaza asta? enorm! . cam 90% din retururile care le avem noi la produse sunt pentru ca la saloanele unde au fost clientii nostri nu au reusit sa obtina culoarea sau coafura dorita, iar cei de la salon s-au scuzat ori ca n-ar fi extensii de par natural, ori ca nu sunt bune.  in toate cazurile problemele s-au rezolvat intr-un fel sau altul dar refuzam sa mai trimitem produse clientilor acelor saloane. Problema adevarata e ca nu poti sa inveti anumite lucruri dupa ureche , iar hair stylingul nu se invata de tanti Nuti , care a fost coafeza orasului la 1900 toamna.  Exista conferinte , scoli, expozitii, workshopuri.

Acum sa nu va inchipuiti ca avem multe retururi, pe perioada verii am avut 4. in 3 luni. e foarte bine, dar mai bine ar fi sa nu mai existe nici acestea mai ales ca problema de fapt e la destinatar.

Recomandarea mea, a noastra in general este urmatoarea: Atata timp cat doriti cel mai bun look, sa intretineti cat mai bine extensiile de par, sa apelati la un coafor ,salon, de calitate, pe care sa-l puteti frecventa. Daca nu aveti in apropiere de Dv un astfel de salon sa cumparati extensiile de par de la o firma serioase cu referinte, din Romania sau Strainatate. majoritatea celor care sunt serioase ofera si consultanta , sfaturi si produse de intretinere. aveti 2 exemple mai sus, sau de ce nu,puteti sa apelati noi.  😀

toate cele bune,

mihai

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

One comment

  1. M-ai scapat de plictiseala cu posturile tale, multumesc.

    Reply

Lasa un raspuns