Despre Amabilitate

Buna,

zilele trecute imi zice o clienta ca poate deaia ii merge asa de bine concurentei cu tepele pentru ca ei sunt mai amabili. Am ramas pilaf putin pentru ca eu despre mine am o parere chiar buna si imi place sa cred ca atunci cand vorbim de extensii chiar sunt foarte amabil, exagerat de amabil.

Acum ce cred eu despre amabilitate poate ca nu e pe placul tuturor. Eu nu sunt de acord sa ma trag de sireturi cu clienta, nici nu-mi permit sa nu o respect in vreun fel. Sunt dispus sa-i indeplinesc toate doleantele atata timp cat are doleante legate de produsele sau serviciile noastre.  Dar nu-mi place sa fiu tratat cu superioritate si nici nu consider ca daca cineva imi plateste produsele eu, vanzatorul, sunt sclavul sau. Intotdeauna mi-am rezervat dreptul sa-mi aleg clientii si daca eu consider ca dupa ce le-ai cumparat nu respecti renumele firmei probabil nu-ti voi mai da produsele noastre.

De-asta sunt saloane din targu mures si nu numai la care refuz sa duc produse. Asta e , ne descurcam cu alti clienti, daca vrei un parteneriat trebuie sa ma respecti ca sa te respect si eu si invers binenteles.

Voi ce credeti cum trebuie sa fie acea persoana ideal de amabila?

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

5 comments

 1. Eu cel putin, cand cumpar ceva de la cineva, prefer sa fiu respectat, sa nu fiu tzepuit si atat. Degeaba esti amabil cu un client daca stii ca nu-i poti oferi ce vrea... Pe termen lung ti-o iei la gioale :-D

  Reply
 2. nu exista " persoana ideal de amabila " . fiecare e amabil in limitele lui si fiecare percepe amabilitatea in felul sau, unic. :)

  Reply
  1. Dar totusi as fi curios cum ti-ar place tie sa fii servita sau consultata

   Reply
 3. care "cu tepele", de extensii perfecte vb? aia suck. apoi daca tu nu esti amabil.. da-o frantz, cine ti-a zis ca nu esti amabil, ca discut eu cu ea.

  Reply
  1. nu-i vorba de clienta asta, ca nu a zis-o pe un ton rautacios. este clienta mea, a fost nemultumita de produsele asteia si a venit la mine. dar mi-a zis ca e efectiv dulce ca mierea la telefon, ca pe ea asa a prostit-o :)) a fost prima cumparatura online si nu mai are curajul sa faca acum....

   Reply

Lasa un raspuns