Publicitate online

Noi suntem genul acela de firma careia ii merge bine oricand , pana acum. Ca atare vrem sa luam o cota de piata cat mai mare, drept urmare cumparam publicitate. La kil , la engross, la bucata la ce o fi. Ne bagam la toate evenimentele care ne ies in cale , sponsorizam cauze fara speranta etc. facem toate astea ca vorba aia , ne permitem :)) ).
Insa cu timpul ce observam e ca toata publicitatea care ti se ofera in Romania nu valoreaza nimic. Adica la multe firme mi s-ar parea normal ca eu sa le cer bani doar ca sa imi apara reclama la ei pe site. Din simplul motiv ca le creez content pe care ei nu-l au. Dar sa zicem ca nu sunt chiar asa de rau. Poate totusi vreau sa platesc ca merita.
De bani ti se ofera …. Cel mult un cont unde poti sa vezi cu aproximatie cati oameni au dat click. Si cam aici se termina controlul tau de advertiser. Adica eu cumpar publicitate si ma rog ca datele care le primesc sa fie reale. Nu am nici un fel de control asupra contextului in care apare reclama , asupra datelor demografice, nici macar nu pot sa verific daca ceea ce scrie pe tabelul cu click-urile pe zi este real.( vorba unei banci,” Avem Incredere!”)

Google, facebook, BBC , Etc firme mari din lume iti ofera posibilitatea ca tu ca advertiser sa controlezi la cine apare reclama, cat de des, cum sa fie pozitionata , in ce context si cam tot ce se poate controla in general , ti se ofera la pretul la care platesti publicitatea si care e cam la fel ca in Romania.

O sa zicem ca asa e in Romania. Da , dar teoretic Romania ocupa locul 4 in lume la viteza conexiunilor la internet. Avem unii dintre cei mai buni programatori din lume, si printre cele mai mari densitati de programatori raportate la numarul de locuitori. Adica avem toate conditiile sa fie cele mai bune servicii din it. Teoretic asa ar trebui sa fie.

Practic vanzatorii de publicitatea sunt picati din alta lume. Am impresia ca cine si-a ratat cariera in orice alt domeniu a inceput sa vanda publicitate pe net. Lumea magazinelor online e foarte bine definita, din in ce mai bine organizata, sunt conferinte peste conferinte, si in principal sunt cei mai mari cumparatori de publicitate online alaturi de cei care ofera servicii pentru magazinele online(plati, audit, programming design),pentru ca ei au interesul primordial sa vanda online. Foarte putini vanzatori de genul asta au habar ce se intampla in mediul online de la noi, participa la conferinte, se implica in asociatiile magazinelor online Samd.

Nu mai vorbim ca doar o parte nici macar nu interactioneaza in mediul acesta de online. Tu ca agentie , prin reprezentantii tai , ar trebuie sa fii peste tot online, de la facebook, twitter, sa-ti incurajezi angajatii sa aiba bloguri, adica eu asa vad lumea asta. Nu poti sa vii la mine si sa-mi faci o oferta pe un site care in principal are cam aceleasi lucruri ca orice alt site generalist, si pe care la o adica mi-l fac singur si incep sa-ti vand eu tie publicitate.
Acum nu vorbesc, de cei cativa oameni care stiu foarte bine sa faca marketing online, dar care in general nu lucreaza cu micuti ca noi. Eu vorbesc de marea gloata de firme de publicitate destul de cunoscute. Si care au cea mai mare cota de piata, nu si cea mai calitativa.
Ar trebuie sa invatati sa creati content , sa faceti parte din social media. Azi se vrobeste mai concret pe internet, lumea nu cauta punctul G pe google. De asta puteti fi cu totii convinsi. Oamenii au intrebari punctuale la care vor raspunsuri punctuale.

Daca nu stiti cum , in schimbul reclamei gratuite , ma ofer sa creez articole punctuale la teme de actualitate pe net. Un articol = 1 luna baner de 200×200 pe tot site-ul + link permanent. Si la asta vorbesc serios.

Acestea Fiind spuse,
Cu bine
Mihai

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

3 comments

 1. Scrii ok, totul e sa ai rabdare si o sa vina mai multi vizitatori. Succes la rscris!

  Reply
 2. Buna imi place cum scrii vrei sa facem linkexchange cu blogul meu?

  Reply
  1. facem schimb , mai ales ca ma intereseaza blogurile de femei :D

   Reply

Lasa un raspuns